Hopp til navigasjon Hopp til innhold

XBOX-TEST: The Chronicles of Riddick

En virtuell Vin Diesel boltrer seg i frimodig språkbruk, brutal vold og tvilsom moral. Resultatet er et av de heftigste Xbox-spillene noensinne.

Xbox-lanseringen av The Chronicles of Riddick: Escape From Butcher Bay faller sammen med kinoaktuelle The Chronicles of Riddick, og begge melker populariteten til tøffing-skuespiller Vin Diesel til det fulle.

Og for en gangs skyld ser det faktisk ut som om vi har fått et spill som er betydelig bedre enn filmene som lisensen er hentet fra.

På flukt

Handlingen i spillet foregår en eller annen gang før den første scifi-filmen i serien, Pitch Black. Din oppgave som Riddick er rett og slett å komme deg ut av Butcher Bay, et tungt bevoktede og ultrasikkert fengsel som selvfølgelig ingen noensinne har klart å flykte fra.

Vin Diesel selv har også stått for stemmeopptakene, og gjør en god jobb som seg selv. 3D-modellen av actionhelten er også umiskjennelig, og er et strålende eksempel på den gjennomgående solide kvaliteten på arbeidet som har gått inn i dette spillet.

God miks

De svenske utviklerne i Starbreeze har gått grundig til verks med å takle den store utfordringen det tross alt er å få et førstepersons skytespill til å fungere godt nok på en spillkonsoll.

Frenetisk plaffring og sikteutfordringer på PC-spill glir lett ned når man har tastatur og mus til rådighet, men Xbox-håndkontrollere er mer egnet for sniking, utforsking, og nærkamp.

Chronicles of Riddick: Escape From Butcher Bay briljerer nettopp i sin geniale mikstur av spillelementer.

I det ene øyeblikket springer du rundt som i et eventyrspill og prater med innsatte, samler ledetråder og fyller bukselommene med nyttige gjenstander. I det neste kryper du gjennom beksvarte trange korridorer og vifter med lommelykten i beste Doom 3-stil, for så å frese i gang automatrifla i høyoktans skytefester mot vakter og kamproboter.

Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Å smyge seg stille forbi fiender er ofte like nyttig som direkte konfrontasjon i Escape From Butcher Bay. Du kan naturligvis også snike deg opp bak intetanende vakter og servere en kjapp men smertefull død, eller kanskje droppe ned i hodet på dine fiender fra overhengende rekkverk.

Systemet for nærkamp er også spennende, og relativt nyskapende for et førstepersonsspill. Vin Diesel er nemlig en durkdreven bokser på kloss hold, og kan i tillegg til å servere mange forskjellige slagkombinasjoner også blokkere og elegant avvæpne sine fiender.

Kun for tøffinger

Det er naturligvis nok grunner til å styre unna dette spillet, hvis man legger vrangviljen til. Har man for eksempel problemer med blod og banning er Escape From Butcher Bay fullstendig uaktuell. Synes man Vin Diesel er en dott er det nok også vanskelig å få maksimalt utbytte av herligheten, da hovedrolleinnehaveren konstant minner deg på hvor kul han er i all sin virtuelle 3D-prakt.

Alle andre kan trygt regne Escape From Butcher Bay som årets hittil beste Xbox-spill.

Stikkord: spilltester, testprodukt, xbox_test