Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tapte millioner på åtte piksler

Programvaregiganten Microsoft har tapt millioner av dollar og fått flere av produktene sine bannlyst. Bare på grunn av manglende kunnskap.

penger
Det var under et foredrag på International Geographical Union-konferansen i Glasgow på onsdag at Tom Edwards, som er hovedmannen i Microsofts geopolitiske strategiavdeling, fortalte hvordan noen små feil har ført til store problemer for Microsoft.

Åtte piksler

I India måtte selskapet tilbakekalle 200 000 kopier av Windows 95. Microsoft hadde nemlig fargelagt åtte av 800 000 punkter på et kart over India i feil grønnfarge. Dette gjorde selskapet for å vise at et omstridt område ikke var en del av India.

Den indiske regjeringen var imidlertid ikke like enig i denne fargeleggingen, og bannlyste produktet i landet. Ifølge Edwards har dette «kostet millioner» av dollar for selskapet, skriver CNET News.com.

Problemer i Saudi-Arabia

En annen feil fra selskapet førte til at et spill ble bannlyst i Saudi-Arabia. Microsoft hadde brukt bønnerop fra Koranen som en del av lydsporet i et spill. De lanserte senere en ny versjon, men trakk ikke tilbake originalen fordi de trodde at feilen ikke ville bli oppdaget.

Saudiaraberne oppdaget det imidlertid, noe som førte til at de bannlyste spillet og krevde en unnskyldning fra Microsoft. Enden på visa var at Microsoft trakk tilbake spillet.

Microsoft klarte faktisk å tirre på seg saudiaraberne enda en gang. De lagde et annet spill der Muslimske krigere gjorde kirker om til moskeer. Dette spillet ble også trukket tilbake.

Sendes på kurs

Microsoft har også hatt problemer i Latin-Amerika, Korea, Kurdistan, Uruguay og Kina. I Kina førte faktisk en krangel om karter til at kinesiske ansatte måtte forklare seg for myndighetene.

Edwards fortalte imidlertid at ansatte nå blir sendt på geografikurs for å hindre at slike feil skjer igjen.

– Noen av våre ansatte, selv om de kan være meget smarte, har liten kunnskap om resten av verden, sa han.

Stikkord: programvare, windows