Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Børsmoro for Google

Googles børsnotering i USA ble en suksess fra dag en. Kursen steg fra 560 til 665 kroner den første dagen etter at aksjen ble introdusert.

Google
Google ble børsnotert torsdag morgen til en aksjekurs på 85 dollar (560 kroner). Etter en time var aksjekursen oppe på 103 dollar (680 kroner), noe som var en økning på 17 prosent. Ved dagens slutt endte aksjekursen på 100,79 dollar (665 kroner), skriver dn.no.

Skuffende for eierne

Prisen skal imidlertid være lavere enn det eierne hadde håpet på. Da de bestemte seg for å gå på børs hadde eierne sett for seg en markedsverdi på hele 36 milliarder dollar (243 milliarder kroner). Dette ville ført til at de kunne putte flere milliarder kroner i lomma.

Imidlertid har det nå vist seg at de småproblemene som Google har hatt i forkant av børsnoteringen har ført til at verdien ikke har kommet høyere enn 25,8 milliarder dollar (174 milliarder kroner), skriver dn.no.

Rike gründere

Sjefene i selskapet har i hvert fall har til smør på brødskiva. De to eierne Larry Page og Sergey Brin har solgt en tredel av de aksjene de opprinnelig hadde planlagt å selge, og personlig tjent 550 millioner kroner til sammen.

Se ellers ITavisen.biz

Stikkord: internett