Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Aksjon mot kopisperre i vinden

Folk er tydelig misfornøyde med alle kopisperrene som lager problemer for CD- og DVD-spillere. Over 5 000 har til nå skrevet under mot sperrene.

pirat mp3 cd napster kopi
Vi har tidligere skrevet om den norske aksjonen «Forbrukere mot kopisperre», som jobber mot kopisperrene som platebransjen har tatt i bruk. Til nå har over 5 000 blitt samlet inn, men flere skal det bli. Nå skal kampanjen snart lanseres internasjonalt.

Blir internasjonal

Den internasjonale lanseringen skjer visstnok på grunn av at tallet begynner å flate ut her til lands. I en pressemelding skriver initiativtaker Henning Klokkeråsen at:

Det ser ut til at antall underskrifter flater ut, rett over 5100 underskrifter. Men vi er ikke ferdige, vi har knapt begynt. Kampanjen blir snart oversatt til engelsk, og lanseres internasjonalt. Det kan nemlig virke som om EMIs norske kontor ikke kan avgjøre mye alene.

Kan ødelegge

Bakgrunnen for denne underskriftskampanjen er folks dårlige erfaring med disse sperrene. Ifølge Klokkeråsen kan produkter med disse sperrene ødelegge visse spillere, samt at de ikke gir adgang til å ta kopier til seg selv, familie og venner, eller til mp3-spillere.

Les mer om det norske oppropet her: forbrukermakt.drmowinckel.com.

Stikkord: fildeling, internett, lydogbilde