Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft-seier over Eolas

Internet Explorer kan fortsatt åpne Adobe Acrobat og andre dokumenttyper etter at patentene til selskapet Eolas ble kjent ugyldige.

Internet Explorer
I en knusende seier over det lille selskapet Eolas blir Microsoft tilkjent retten til fortsatt å støtte automatisk åpning av tredjeparts dokumenter gjennom verdens mest utbredte nettleser.

Patenter kjent ugyldige

I avgjørelsen, som ble tatt av det amerikanske patentkontoret U.S. patent and Trademark Office, blir samtlige av Eolas ti patenter kjent ugyldige, melder nyhetsbyrået Reuters.

Dersom Eolas hadde vunnet fram, kunne det betydd slutten for Internet Explorer slik vi kjenner nettleseren i dag. I følge selskapet hadde de – sammen med University Of California – eneretten på prosydeyren som brukes til å åpne dokumenter som Adobes pdf i Internet Explorer.

Kan se langt etter pengene

Eolas ble først tilkjent svimlende 3,8 milliarder kroner etter at en jury i Chicago avgjorde at Microsoft brøt patentene.

Microsofts forsvar har hele tiden vært at patentene i beste fall er tvilsomme, og muligens ugyldige. Nå har de altså fått fullt medhold. Allerede i mars i år kom petentkontoret med en forløpig uttalelse som konkluderte på samme vis som den endelige avgjørelsen i natt norsk tid.

Konsekvensen blir trolig at Eolas ikke får noen erstatning, og at Microsoft kan bruke åpningsrutinene i nettleseren sin som før.

Stikkord: internett, programvare, windows