Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bruk mobil på cruise

Det norske rederiet Norwegian Cruise Line (NCL) er skal fra neste måned ha GSM-støtte ombord på sine båter.

NCL
Tilbudet vil i følge geekzone.co.nz bli tilgjengelig både for europeiske og amerikanske mobilkunder med GSM-telefoner som opererer i 900 og 1900 Mhz-båndet. Derimot støttes ikke den amerikanske CDMA-standarden eller japanske mobilstandarder.

Også GPRS

Basestasjonene vil kunne takle alle typer mobiltjenester vi er vant med fra land, inklusive GPRS.

Prisen vil bli tilsvarende det man må betale for å bruke AT&Ts nett på det amerikanske fastlandet.

WiFi ombord

Utstyret vil bli installert på båten Norwegian Sun i løpet av neste måned, og vil bli tilgjengelig på samtlice 11 NCL-skip i løpet av ett år.

Allerede i 2002 installerte NCL trådløst Internett (WLAN) på sine båter, så PC-brukere med behov for Internett er allerede godt ivaretatt.

Ikke først ute

Selv om NCL trolig er først ute på det amerikanske markedet, har flere rederier på det europeiske marekdet allerede innført GSM-forbindelse. En kunnskapsrik leser som ikke vil nevnes ved navn, skriver til oss:

Geolink i Frankrike har hatt tilsvarende systemer installert på cruise-skip og ferjer i over ett år allerede. Dersom du seiler med cruise-ferjene til Minoan Lines i Hellas, eller Britanny Ferries i den engelske kanal, eller cruise-skipene MS Discovery (faktisk The Love Boat), Ocean Majesty eller Eurostar Roma, ja da har du også signal på din mobil.

Og så har du et halvvegs Telenor-eid selskap i Grimstad som heter MCP – Maritime Communications Partner, og de har en installasjon ombord på Stena Scandinavica tror jeg.

Alle de ovenfornevnte skipene har VSAT-løsningen Sealink, fra Telenor Satellite Services.

Stikkord: Mobil