Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobilbilder brukt som bevis

Det er ikke bare nyhetssendingene på norsk TV som tar i bruk bilder som er tatt med mobilen. Nå har slike bilder også blitt brukt som bevis i en rettssak.

Sharp 3 mpxl kameramobil
Det var under en rettssak i Beijing mandag at et mobilbilde ble brukt som bevis. Foreldrene til to studenter saksøkte møbelprodusenten Wu Mingming, for å ha svindlet dem for 180 000 kinesiske yuan (137 000 kroner), ved å ha latet som han var en sekretær for den kinesiske utdanningsministeren.

En av studentene leverte inn et bilde som var tatt med mobiltelefon som bevis. Bildet er forståelig nok forholdsvis lite, men det viser en av foreldrene som gir penger til den saksøkte, Wu Mingming, skriver Boing Boing.

Redd for å bli lurt

Bildet ble faktisk tatt fordi Wu Mingming ikke vil gi en kvittering på pengene, og foreldrene var redd for å bli lurt. Dette er første gangen det er dokumentert at mobilbilder har blitt brukt som bevis i en rettssak i Beijing.

Hvorvidt beviset holder er imidlertid ikke kjent, siden det hittil ikke har blitt avsagt noen dom i saken.

Stikkord: digitalkamera, lydogbilde, Mobil