Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Doom 3 toppsakbilde

Doom III utsettes på Xbox

Doom III har de siste ukene gått sin seiersgang på PC verden over. Xbox-versjonen kan det virke som vi må vente en stund på.

Doom III monster
Planen var at Doom III skulle slippes til Xbox i løpet av høsten. Men lanseringsdatoen for Xbox-versjonen av spillet er «fremdeles oppe i luften», ifølge administrerende direktør i id Software, Todd Hollenshead.

– Doom III er et PC-spill som er meget nøye justert. Vi har jobbet mye med å balansere spillet. Det som skulle være skremmende får folk til å gjøre i buksene. Vi vil at Xbox-versjonen skal bli like bra, sier Hollenshead.

Xbox-versjonen blir laget av Vicarious Vision, under nøye overvåkning av id Software. Activision, som gir ut spillet, pusher fortsatt på for en lansering i 2004.

Er den bra nok?

Det har imidlertid blitt stilt spørsmål om hvorvidt Xbox er bra nok til å kjøre spillet. Maskinvaren som sitter i en Xbox er i praksis en 733 MHz Pentium-prosessor, en GeForce 3 og 64 MB delt minne, noe som er veldig langt under minimumsspesifikasjonene som trengs for å kjøre spillet på PC.

Når det gjelder filmen basert på spillet har nå visstnok skuespilleren «The Rock», som var tippet å spille hovedrollen, ikke fått rollen allikevel. Filmen skal visstnok allikevel spilles inn denne høsten, skriver gamesindustry.biz.

Stikkord: pc, spilltester, xbox