Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Advarer mot «XP light»

Den asiatiske billigversjonen av Microsoft Windows som har kommet ut kan ifølge Gartner Group føre til piratkopiering.

Designed for Windows XP
Gartner Group har bedt brukerne holde seg unne den nye Windows XP Starter Edition. Den nye, billige og nedstrippede versjonen av Windows XP, som er beregnet for det asiatiske markedet, gir nemlig ingen gode oppgraderingsmuligheter til full versjon, skriver The Register.

Fører til piratkopiering

Den internasjonale analyseselskapet tror ikke brukerne vil savne mulighetene til å sette opp lokale nettverk, eller deling av filer og skrivere. Derimot tror analytikerne Dion Wiggins og Martin Gilliand at mangelen på oppgraderingsmuligheter kan føre til piratkopiering.

– Microsoft lar ikke XPSE vokse med brukeren når han eller henne får mer erfaring. Gartner tror dette vil føre til en økning i piratkopiering, siden den eneste oppgraderingen brukeren får er å betale full pris for XP Home, hevder Gartner Group.

En annen grunn til at de som bruker Windows XP Starter Edition vil oppgradere er at man kan bare kjøre tre applikasjoner samtidig. Derimot får Microsoft skryt for å ha endret hjelpefilene til fordel for førstegangsbrukere.

Stikkord: fildeling, internett, programvare, windows