Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Playboy-intervju kan stoppe Google

Den nærstående børsnoteringen av det amerikanske selskapet Google kan ha støtt på problemer, på grunn av et intervju i Playboy.

PlayboySun
Intervjuet, som ble gjort en uke før selskapet offentliggjorde børsplanene, er spredt utover syv sider i septemberutgaven av Playboy, skriver Associated Press.

Her snakker grunnleggerne av Google, Larry Page og Sergey Brin, blant annet om selskapets hurtige vekst. De skryter samtidig av hvordan søkemotoren faktisk har reddet menneskeliv.

Legger begrensninger

Intervjuet, som ble levert til noen abonnenter allerede i går, torsdag, kan i verste fall føre til at Google må vente med å gå på børs. Det amerikanske regelverket legger nemlig begrensninger på hva ledelsen i et selskap som skal på børs, kan si,

Google må få en godkjennelse av Securities and Exchange Commission (SEC) før de kan gå på børs. Dette kan ha blitt vanskeligere på grunn av intervjuet som står i Playboy, ifølge Michael Zuppone, som tidligere har vært advokat hos SEC.

Kan få konsekvenser

Det at intervjuet ble gjort en uke før Google offentliggjorde sine planer mener Zuppone ikke har noe å si. Page og Brin visste nemlig på det tidspunktet at de skulle offentliggjøre planene i umiddelbar fremtid.

– Jeg vil ikke ødelegge for dem, men jeg tror dette intervjuet kan føre til bekymringer for de som styrer regelverket. Den kan bli konsekvenser, sier Zuppone.

Stikkord: internett