Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Piratstatistikken 2003

En ny undersøkelse har tatt for seg hvordan piratmarkedet så ut i 2003. Tallene som har kommet frem er meget interessant lesning.

piratskalle
Firmaet IT Innovations & Concepts (ITIC) har som mål å analysere og rapportere om den verdensomspennende digitale piratkopieringen. Nå har de kommet med piratstatistikken for 2003, og tallene er meget interessante.

Nesten ingen deler filer

Ut fra mediedekningen og det man hører fra venner og bekjente skulle man tro at stort sett alle som er på internett driver med fildeling. Undersøkelsen fra ITIC viser imidlertid at bare 4,98 prosent (omtrent 81 millioner mennesker) av de som er på Internett drev med dette i 2003.

USA er landet der flest lastet ned sanger (4,4 milliarder sanger) i fjor, men landet ligger allikevel langt bak andre land når det gjelder fildeling. Bare 19 prosent av amerikanerne driver med dette, mens tallene i topplandene Spania og Frankrike er på henholdsvis 31 prosent og 30 prosent.

Koster allikevel

Selv om tallet på 4,98 prosent kanskje var overraskende lavt koster det allikevel industrien en god del penger. ITIC innrømmer at det er utrolig vanskelig å regne ut hvor mye fildelingen koster bransjen, siden de fleste piratene uansett ikke ville kjøpt det de lastet ned allikevel.

Allikevel mener ITIC at piratkopiering kostet bransjen hele 34 milliarder dollar i 2003. Dette inkluderer ikke piratkopiering av filmer, skriver Slyck News.

Stikkord: fildeling, internett