Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft blokkerer SP2

Microsoft åpner for muligheten til å utsette Service Pack 2-installering, selv om man har skrudd på automatisk Windows-oppdatering.

windows XP service pack 2
En del selskaper og organisasjoner har uttrykt bekymring over at Windows XP Service Pack 2 automatisk installeres på maskiner med auto-oppdatering skrudd, og dermed risikere problemer med en oppgradering man ikke er tilstrekkelig forberedt på.

Fra 16. august vil engelskspråklige maskiner begynne å motta den tunge oppgraderingspakken gjennom Windows Update, men Microsoft har i siste liten lagt ut et lite verktøy som gjør at maskiner satt opp for automatiske Windows-oppdateringer likevel slipper å motta SP2.

SP2-stans i 4 måneder

Blokkeringsverktøyet gir 4 måneders utsettelse før automatisk SP2-installering finner sted.

Mer informasjon finner du HER.

Microsoft understreker riktignok at bedrifter i stedet gjør lurest i å administrere oppgraderingen av større IT-systemer med et program som Windows Update Services, i stedet for med den innebygde auto-oppdateringen i Windows XP.

Stikkord: programvare, windows