Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Virus orm msblast

Går mot lang fengselsstraff

På sensommeren i fjor ble en rekke PC-er verden over infisert av MSBlast-ormen. Nå går det mot lang fengselsstraff for en av de som sto bak.

Virus orm msblast
19-årige Jeffrey Lee Parson, fra Minneapolis, erklærte seg i går, onsdag, skyldig i å ha stått bak ormen MSBlast.B. Ifølge anklagerne modifiserte Parson den originale ormen, slik at den fikk en bakdør som ga ham kontroll over infiserte PC-er, skriver CNET News.com.

– Det å sende ut en slik orm kan bli sett på som en harmløs guttestrek, men skaden som den individuelle brukeren opplever er helt ekte. Det samme er straffen, sa statsadvokat John McKay.

Tøff straff

Domsavsigelse er planlagt den 12. november i Seattle. Parson kan få fengselsstraff på mellom 18 og 37 måneder, for å ha påført skade på en datamaskin i nettverk. Samtidig kan han også måtte betale erstatning på flere millioner dollar.

Parson ble arrestert i august 2003, bare to uker etter at MSBlast-ormene hadde begynt sitt korstog inn i hundretusener av PC-er med operativsystemet Windows. Microsoft hadde fikset problemet allerede i juli 2003, men mange ble allikevel infisert, siden de ikke hadde lastet ned sikkerhetsoppdateringen.

Hvor mange datamaskiner som faktisk ble infisert med varianten MSBlast.B er ikke kjent. Anklagerne hevder at mer enn 48 000 maskiner ble infisert, mens forsvarerne mener tallet er lavere. Dette tallet kan påvirke lengden på fengselsstraffen.

Stikkord: internett, virus