Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Xbox 2 vises i januar 2005

Det går knapt en uke uten at det dukker opp nye rykter om lanseringen til Xbox 2. Nå sies det at Bill Gates skal vise den på CES i januar 2005.

Xbox negativ
En rekke tunge kilder innenfor spillindustrien mener de vet når Xbox 2 vil offentliggjøres. De hevder det er meget sannsynlig at den vil bli offentliggjort under åpningstalen til Bill Gates på CES-messen i Las Vegas den 5. januar neste år, skriver gamesindustry.biz.

Historisk perspektiv

Gates ble forrige uke presentert som åpningstaleren på elektronikkmessen CES av Consumer Electronics Association. Da begynte selvsagt ryktemakerne å spekulere i hvorvidt Microsoft ville bruke muligheten til å vise frem Xbox 2.

Nå viser det seg imidlertid at tunge kilder i spillindustrien, deriblant flere analytikere og utgivere, hevder at det er hold i disse ryktene. Microsoft har imidlertid kommentert at de ikke svarer på «rykter og spekulasjon», men de har ikke benektet dette.

Dersom Microsoft viser frem Xbox 2, som går under kodenavnet Xenon, vil det også ha et historisk perspektiv. Det var nemlig under CES-messen i 2001 at Microsoft først viste frem den første versjonen av Xbox.

Eller senere?

Men helst sikre kan man ikke være. Det er under en uke siden administrerende direktør i Microsoft, Steve Ballmer, fortalte en rekke finansanalytikere at det ikke ville komme noen ny Xbox i løpet av det neste året.

– Det kommer ingen ny Xbox det neste året, men vi jobber hardt med den neste Xbox’en, sa han da.

Stikkord: Maskinvare, spilltester, xbox