Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Slutter med brenneprogrammer

Roxio kvitter seg med de populære brennerprogrammene Easy CD Creator og Toast og fokuserer helt og holdent på Napster.

Easy CD Creator 5 bug
Roxio selger nå sine forbrukerrettete programmer, som inkluderer Easy Media Creator, PhotoSuite, VideoWave, Toast (Mac) og Easy DVD Copy.

Kutter ut navnet

Selskapet gir også slipp på selve Roxio-navnet, og døpes i prosessen om til Napster, skriverThe Register.

Programvaren snappes opp av selskapet Sonic Solutions, som betaler ca 540 millioner kroner for de forhenværende Roxio-produktene.

Ikke lenger stuereint?

Sonic Solutions er kjent for sine produkter for lydstudioer og proffmiljøet. Kjøpet av Roxio-produktene kan dermed bety at de svært populære brenneprogrammene vil bli utilgjengelig for vanlige PC- og Mac-brukere.

Salget kan også tolkes som et signal om at programvare som platebransjen mener for en stor del brukes til piratkopiering, ikke lenger er stuereint å selge for et selskap som vil bli platebransjens beste venn gjennom den nå lovlige musikknedlastingstjenesten Napster.

Gir bort MP3-spillere

Napster, som blir eks-Roxios nye kjernevirksomhet, har gjort seg bemerket de siste månedene – blant annet med å gi bort gratis MP3-spillere til nye kunder. Likevel har musikktjenesten lang vei å gå for å ta igjen Apples iTunes Music Store.

Stikkord: internett, programvare