Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Lure-samtaler hjelper deg

Har du ofte problemer med kjedelige dater? Nå kan amerikanerne slippe unna. Ved å bestille en lure-samtale tror din urkjedelige partner at du er opptatt.

hjerte
De to amerikanske mobilselskapene Cingular Wireless og Virgin Mobile tilbyr sine kunder en genial tjeneste for de datene som lugger litt ekstra. På forhånd kan man nemlig bestille falske redningssamtaler, skriver AP.

Naturlig unnskyldning

Systemet er meget enkelt. Man kan bestille en oppringning via mobiloperatørens menysystem på mobilen. Det er bare å velge hvilket klokkeslett samtalen skal komme på, samt hvem den skal komme fra.

Når tiden er inne vil telefonen begynne å ringe og man begynner å snakke med et stemmestyrt dataprogram. Dette skal føre til en naturlig samtale, som vil gi den perfekte unnskyldning slik at du kan få tatt en tidlig kveld.

Det er amerikanske BeVocal som har utviklet tjenesten, og de har faktisk ansatt fem lingvister som kontinuerlig kommer opp med nye og gode unnskyldninger.

Suksess på fredags kveld

Cingular Wireless tilbyr tjenesten som en del av en totalpakke som koster 4,99 dollar (33,30 kroner) i måneden. Virgin Mobile sine kunder kan derimot bestille tjenesten «Rescue Ring» for 25 cent (1,70 kroner) per gang, i tillegg til samtalekostnaden.

Ikke overraskende skal tjenestene ha blitt en kjempesuksess, med en trafikktopp rundt klokken åtte på fredag kveld. Rundt 10 000 slike samtaler blir visstnok bestilt i måneden.

Forhåpentligvis kan vi også få slike tjenester i Norge snart.

Stikkord: Mobil, programvare