Hopp til navigasjon Hopp til innhold

VGA-skjerm på mobilen

Nå blir det mye bedre skjermer på mobilene. Samsung har laget en 2,6 tommers TFT-skjerm som gir full VGA-oppløsning.

NRK mobil
Samsung presenterte i dag verdens første 2,6 tommers a-Si (Amorphous Silicon)TFT-skjerm med VGA-kvalitet. Skjermen skal ha syv ganger bedre oppløsning enn en 42-tommers LCD-TV med 300 punkter per tomme, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Uventet forbedring

Amorphous silikon (a-Si) og «polycrystalline» silikon (p-Si) er de to viktigste silikonteknologiene som brukes i tynne LCD-skjermer. Tidligere har det vært p-Si som har blitt brukt til skjermer som krever høy oppløsning.

Man har nemlig trodd at man ikke kunne komme opp i mer enn 150 punkter per tomme med a-Si-teknologien. Dette har imidlertid Samsung nå motbevist med sin a-Si-skjerm som har hele 300 punkter per tomme.

Skjermen er også av den samme TFT-typen som man finner i de beste mobilene i dag. Dette gjør at den fungerer meget bra i direkte sollys.

Stikkord: Maskinvare, Mobil