Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Trust og bære

Er du på jakt etter et greit og billig digitalkamera, som ikke koster skjorta og som tar ok bilder? Her har du et godt tips: Hold deg unna Trust 910Z.

Man kjøper ikke dette kameraet hverken fordi det ser lekkert ut, eller fordi det er godt spesifisert. Trust 910Z [email protected] Optical Zoom er stort og klumpete fotoapparat, og er langt mer volumøst enn det tekniske innholdet skulle tilsi.

Avslørende

Kamerahuset i sølvfarget plast virker robust nok, men avslører en rekke svakhetspunter under bruk og signaliserer at man har å gjøre med et kamera der produsenten har forsøkt å spare penger i de fleste ledd.

Kameraet er forholdsvis brukervennlig, så man behøver ikke være noen Einstein for å forstå menyene. Imidlertid er knappene små, og er derfor litt knotete å betjene. Det som ergrer mest er forøvrig hastigheten. Kameraet er tregt på de fleste områder, fra menynavigering, til zoom og fokus. Dessuten er oppstartstiden plagsomt lang.

Trust 910Z er utstyrt med en bildebrikke på 3,1 megapiksler og 3 ganger optisk zoom. Kameraet har også et internminne på 15 megabyte. Ellers er det ytterst begrenset hva kameraet kan tilby av finesser og manuelle funksjoner. Og «makroen» – den har en nærgrense på 30 centimeter.

Trust 910Z [email protected] Optical Zoom

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Dårlige bilder

Optikken i dette kameraet er ikke spesielt lyssterk, og bildekvaliteten blir dessverre altfor dårlig. Bildene flyter dessuten litt ut, og bærer et lite stikk magenta. I tillegg er kontrasten i bildene dårlig.

Dette er et billig kamera, og koster en drøy tusenlapp. Det er likevel marginalt hva man får for pengene. Er du førstegangskjøper av digitalkamera, vil vi på det varmeste anbefale deg å lete videre. Det er ingen vits i å betale penger for dårlige bilder og mye irritasjon.

Stikkord: digitalkamera, testprodukt