Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Minnekort med 2 Terabyte

Det er slutt på dagene da vi måtte slite med minnekort på noen få megabyte. Nå kommer snart kort med hele 2 Terabyte lagringsplass.

1GB SD
Taiwans IT-forskningsinstitutt, samt flere lokale taiwanske IT-selskaper vil snart begynne masseproduksjon av en ny type minnekort med opptil 2 Terabyte lagringsplass. µcard, som de nye minnekortene heter, skal vises frem under en elektronikkmesse i begynnelsen av oktober, skriver DigiTimes.

Det er ventet at de nye kortene vil gi de lokale selskapene en sjanse til å redusere sin avhengighet av produsenter utenfor Taiwan. IT-selskaper i Taiwan og Kina lisensierer i dag slik teknologi fra konkurrenter andre steder i verden.

Rask overføring

I tillegg til at de nye minnekortene, som er av samme størrelse som Secure Digital-minnekort, har mye bedre lagringskapasitet, vil de også kunne overføre data mye raskere. Kortene kan nemlig overføre 120 MB data i løpet av ett sekund.

De skal også være kompatible med USB 2.0-standarden, bruke lite strøm og ha et kompatibelt grensesnitt med eksisterende minnekort.

Man regner med at kortene vil brukes i PC-er, PDA-er, digital kameraer og mp3-spillere. Masseproduksjonen av kortene vil starte i begynnelsen av 2005. Prisen er ukjent.

Stikkord: Maskinvare