Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Estland med trådløs ID

Estland prøver nå ut en ny teknologi som skal gjøre innbyggernes ID-kort trådløse. Det ville neppe ha gått an andre steder enn i Øst-Europas mest teknologikåte land.

I følge en innsender til Slashdot.org er det ikke kjent hva slags teknolgi som brukes, men at det sannsynligvis dreier seg om en versjon av RFID.

Skarp protest

RFI (Radio Frequency Identification) er et system som blant annet brukes av butikkjeder for å holde styr på varesalg og lager. I tillegg kan brikkene brukes til å spore butikktyver, om man ønske det.

RFID-teknologien har vakt en storm av protester både i USA og i Europa. I Tyskland har aktivister langt på vei greid å stoppe «uvesenet».

Det gjør ikke saken bedre at Microsoft, som av mange regnes som selve Dyret i personvernsammenheng, har kjøpt seg inn i teknologien.

Tekno-kåte

Estland er det land i Øst-Europa som har vist seg mest teknologi-kåte etter at de kom ut av det gamle Sovjetunionens klør.

Mesteparten av den offentlige administrasjonen drives via Internett, og PC- og bredbåndstettheten er høyere enn i de fleste vesteuropeiske land.

Stikkord: Maskinvare