Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dotcom-kjendis gjør comeback

Bente Sollid-Hansen (bildet) gjorde det på 90-tallet skarpt med selskapene New Media Science og Cell. Nå er hun tilbake med mobilselskapet Forward.

Arnt Sommerlund
Dette skriver Aftenposten i dag.

Det nye selskapet skal satse både på bedrifts- og privatmarkedet, og først og fremst konkurrere på samtaler til og fra utlandet.

Opptatte domener

I følge gründerne kan nordmenn spare mellom 30 og 70 prosent på å ringe med Forward. Samtidig vil de gjøre styringen av mobilbruken enklere via Internett.

Imidlertid tilhører domenet forward.no sportsklubben Forward og forward.com en amerikansk avis, så her får de en utfordring.

Stakk av med 30 millioner

Bente Sollid-Hansen red på toppen av «dotcom»-bølgen da den gikk som høyest på 90-tallet. I 1994 startet hun selskapet Digital Hverdag, som etter hvert ble slått sammen med New Media Science og deretter fusjonerte med svenske Cell.

Da eventyret var over, hadde Sollid-Hansen (den gangen bare Sollid) fått med seg over 30 millioner kroner etter salg av aksjene.

Siden har hun tatt det med ro, og skaffet seg mann og barn og hus i Sør-Frankrike.

Imponert over gründerne

Det har ikke manglet på tilbud, men hun har så langt ikke vært interessert. Hun hadde tenkt å si nei da Forward spurte også.

– Men da jeg fikk vite mer om forretningsideen og så kompetansen hos gründerne ble jeg mektig imponert, sier hun til Aftenposten.

Med seg i selskapet har hun blant andre den tidligere Telenor Mobil-toppen Stig Herbern og den tidligere langrennsløperen og OL-vinneren Ivar Formo.

Stikkord: Mobil