Mouse S+ARCK (topp)

Annonse


Sprek designmus fra Microsoft

Det er den kjente designeren Philip Starck som har designet den nye optiske musen fra Microsoft. En mus som utvilsomt har et utseende som man ikke ser hver dag på kontorpulten.

Designet er alt

Det er ikke mye nytt med den optiske musen bortsett fra designet. Men nå er det ikke så mye spennende man kan gjøre med en mus allikevel. I hvert fall ikke en man fester til en datamaskin.

Men når man snakker om designet er dette veldig kult. Spesielt på grunn av det lyset som går på langs i midten av musen. Vi har testet den med blått lys, men den fåes også i en versjon der lyset er oransje.

Det eneste som er litt småkjipt med dette designet, er at det krever en forholdsvis sprek PC i tillegg. For med en helt ordinær grå og firkantet PC vil denne musen be om litt for mye oppmerksomhet.

Annonse


Ergonomi i fokus

Ergonomi har tydeligvis også vært i fokus under designprosessen. Halvparten av instruksjonsboken til musen går på beskrivelse av hvordan man skal bruke datamaskinen sin ergonomisk riktig.

Vi må jo også innrømme at musen virker bra i så måte. Etter å ha brukt den i lange perioder har vi ennå til gode å få den mye omtalte musesyken.

I begynnelsen var vi en smule skeptiske. Musen har nemlig knapper som er meget ømfintlige. Derfor var vi redd for at vi kom til å trykke i hytt og pine, men dette skjedde ikke. Den er designet såpass bra at dette ikke var noe problem.

Her ser den flotte optiske designmusen fra Microsoft, Optical Mouse by S+ARCK

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Få funksjoner

Installasjonen av Microsoft Optical Mouse by S+ARCK er ikke uventet meget enkel. Det er bare å plugge den direkte inn i USB-porten. Deretter venter man et par sekunder, og så er det bare å ta den i bruk.

Selv om musen er meget god å bruke, meget stilig og enkel og installere, må vi imidlertid innrømme at vi kunne godt ha ønsket oss et par ekstra funksjoner. Her er det kun to knapper, samt et scrollhjul med knapp.

Godt designalternativ

Microsoft Optical Mouse by S+ARCK koster i underkant av fire hundre kroner, noe som er i overkant for en mus med så få funksjoner. Men når sant skal sies er det ikke det man betaler for i dette tilfellet. Det er designet som koster.

Dersom man er ute etter en designmus skal det nok mye til for å finne en som har et særpreg som måler seg med denne modellen fra Microsoft. Bare husk at det kan hende du må oppgradere designet på PC-en i tillegg.