Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft vil kjøpe Nintendo

Bill Gates og Microsoft vil bli enda bedre på spill. Derfor har selskapet et brennende ønske om å kjøpe spillgiganten Nintendo.

HP MS Concept PC Gates
Det kan hende at det japanske konsernet Nintendo skifter eiere snart. I hvert fall hvis Bill Gates får viljen sin. Microsoft er nemlig klar for å dra frem sjekkheftet og betale et ukjent milliardbeløp for spillgiganten, skriver ComON.

Venter på telefon

På en analytikerkonferanse i USA har visstnok Bill Gates fortalt at han er klar til å gi Nintendo et tilbud, dersom den japanske milliardæren Hiroshi Yamauchi vil selge.

– Dersom Hiroshi Yamauchi ringer, vil han blitt sendt rett gjennom til meg, sa Bill Gates til den tyske avisen Wirtschaftswoche.

Utfordrer Sony

Microsoft, Nintendo og Sony har de siste årene konkurrert om det attraktive konsollmarkedet. Nintendo er vel det selskapet som har hatt minst hell med denne konkurransen. Allikevel har Nintendo godt tak på de yngste med blant annet sine populære Link-spill. Noe Microsoft er klar over.

– I fremtiden vil spillkonsollene bli dømt på mer enn ytelsen. Mest av alt vil den dømmes ut fra alle spillene som er tilgjengelig, sier finansdirektør Bryan Lee i underholdningsavdelingen til Microsoft.

En fusjon mellom Microsoft og Nintendo vil kunne true den dominerende posisjonen til Sony i dette markedet.

Stikkord: gamecube, playstation, spilltester, xbox