Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Luksus med IXUS

Det er ikke uten grunn at Canons IXUS-serie er blitt populær. Her får du både lekkert design og fine bilder for pengene.

Ingen tvil om at IXUS-serien til Canon er blitt svært populær blant foto-interesserte. Mye av grunnen til det, er uten tvil det snertne designet som karakteriserer IXUS-serien.

Canon Digital IXUS 500 er intet unntak, og er konstruert i en både flott og robust aluminiumsrustning – med stramme og fine linjer. På kameraets bakside finner du en 1,5 tommers stor(liten…)LCD-skjerm. Heldigvis er oppløsningen imidlertid god.

Ekstrapoeng

Hva brukervennlighet angår, henter Canon alltid noen ekstra poeng på grunn av sine norske menyer. Norskspråklige menyer er de faktisk alene om! Også knappefunksjoner og symboler er enkle å finne ut av. På denne modellen synes vi imidlertid at knappene ble litt i minste laget, og dessuten litt klønete plassert.

Stort nok

5 megapiksler har Canon dyttet inn i sin IXUS 500, og det gir store nok bildefiler for de fleste behov. En 3x optisk zoom er ekvivalent med 36 – 108mm, og fungerer bra til de fleste typer bruk. For nybegynnere med stort behov assisterende helautomatikk, finnes dessverre ikke mange forhåndsdefinerte bildemodi.

Mulighetene er langt flere for fotografer med behov for manuelle innstillingsmuligheter. Kameraet har også en meget god makrofunksjon med en nærgrense på fem centimeter.

Canon IXUS 500

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Bra Canon-optikk

Optikken på dette kameraet står Canon for selv, og den fungerer svært godt. En lysstyrke på f2,8 – f4,9, må sies å være godt. Dessuten blir bildekvaliteten rett og slett strålende. Fargegjengivelsen er upåklagelig, og det er også god kontrast i bildene.

Det eneste som ødelegger litt for helhetsinntrykket, er det forholdsvis omfattende problemet med røde øyne når man fotograferer med blitz. Dette er imidlertid et vanlig problem på «lommekameraer» i denne prisklassen, men vi synes det var veldig fremtredende på Canon Digital IXUS 500.

Alle pluss og minus tatt i betrakting, er dette et fotoapparat som gir mye valuta for pengene. Når kameraet både ser lekkert ut, er lett å bruke og tar knallfine bilder, er det med god grunn vi anbefaler Canon Digital IXUS 500.

Stikkord: digitalkamera, testprodukt