Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Fant eget kortnummer på Google

Keith Ernst fra North Carolina fant sine egne kortopplysninger på nettet ved et enkelt Google-søk. Da hadde uvedkommende allerede trukket penger fra kontoen hans.

Nettkriminalitet
Alle nødvendige opplysninger for å bruke sikkerhetseksperten Keith Ernsts kort finnes på et arabiskspråklig forum som lett kan søkes opp via Google.

Betalte skolepenger

En utenlandsk student hadde da allerede betalt skolepengene ved et amerikanske universitets med sikkerhetsekspertens kort.

Beløpet ble trukket fra Ernsts konto, men ble seinere refundert av banken hans.

Da han prøvde å søke på sitt eget navn via nettet, fant han kortopplysningene.

– Svært ubehagelig

Ernst jobber til daglig i et selskap som avslører finansiell svindel.

– Det var svært ubehagelig å se disse bevegelsene på kontoen min. Det var interessant, for å si det forsiktig, å være på den andre siden av bordet, sier Keith Ernst til News.com.

På diskusjonsforumet ligger det fortsatt opplysninger om over hundre menneskers betalingskort.

– Bruk kredittkort!

Ernst oppfordrer nå alle til å bruke kredittkort framfor betalingskort på nettet. I norsk sammenheng vil det si at man for eksempel bruker Diners, VISA Gold, American Express eller Mastercard framfor VISA-delen på bankkortet når man handler i nettbutikker.

Handler du med ditt vanlige bankkort, gir du i praksis nettbutikken eller selgeren tilgang lønnskontoen din. I de fleste tilfeller er dette trygt, men ubehagelighetene ved en svindel er større enn om man handler med rene kredittkort. Disse har gjerne en betalingsforsinkelse på en måneds tid, og du rekker dermed å avverge en feilaktig transaksjon før pengene går ut fra kontoen.

Stikkord: internett