Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sverige best på Counter-Strike

Svenskene dominerer i Counter-Strike. Under sommerfinalen i den profesjonelle spill-ligaen CPL var begge lag fra «söta bror».

Counterstrike logo
Cyberathlete Professional League (CPL) er en stor organisasjon for profesjonelle dataspillere. Denne ligaen har nettopp avholdt sin årlige sommermesterskap og i spillet Counter-Strike sto det svenske laget EYE igjen som seierherre, skriver Gotfrag.

Lukrativ bransje

Ikke at det kom som noen overraskelse at svenske gikk av med seieren, siden også det andre finalelaget kom fra naboen i øst. Laget SK kom vel egentlig inn i finalen som en skyhøy favoritt, men fikk allikevel på pukkelen etter en tøff match.

Forsåvidt er det ikke noe unormalt at svenskene gjør bra fra seg i denne konkurransen. Flere gangere tidligere har også svenske lag gått av med seieren.

Det er tydeligvis ganske lukrativt å være god i dataspill. EYE, som gikk av med seieren, fikk hele 30 000 dollar (206 000 kroner) i premie, mens SK fikk hele 21 000 dollar (145 000 kroner) for sin andrepremie. Kanskje noe å tenke på for andre som sitter og spiller hjemme på gutterommet.

Stikkord: pc, spilltester