Sony Cyber-shot DSC-P100

Annonse


TEST: Sony Cyber-shot DSC-P100

Utseendemessig er det ikke stor forskjell på den nye modellen sammenlignet med de foregående. Designet er umiskjennelig – og enten liker man det, eller så gjør man det ikke.

Selv om det er gjort enkelte kosmetiske forandringer, har Sony beholdt den karakteristiske, rektangulære formen hvor den ene enden er krummet. Denne modellen er imidlertid slankere enn sin forgjenger.

Engelsk meny

Sony har vært gode på brukervennlighet i lang tid allerede, og dette kameraet viderefører tradisjonen. Apparatet er dessverre ikke utstyrt med norsk menyspråk, så det kan lønne seg i lese bruksanvisningen nøye hvis man ikke er altfor stø i fototeknisk engelsk.

Forøvrig er kameraet forholdsvis enkelt i bruk. Menyoppsettet er temmelig likt de foregående Cybershot-modellene, logisk satt opp og herlig ukomplisert å navigere i.

Annonse


Sony Cyber-shot DSC-P100 starter raskt. Oppstartstiden ligger på et drøyt sekund, gir deg svært kort ventetid. Kameraet er imidlertid tregere under zooming, men kort utløserforsinkelse som gjør det lett å knipse kjapt. Kameraet er forøvrig utstyrt med en bildebrikke på 5,1 effektive megapiksler.

Sony Cyber-shot DSC-P100

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Enkelt og greit

I likhet med de fleste kompakte digitalkameraer på markedet idag, er også dette apparatet utstyrt med en rekke forhåndsdefinerte bildemodi. Disse funksjonene skal hjelpe deg å ta gode bilder under problematiske lysforhold, og fungerer godt på dette apparatet. Det er ikke alltid denne typen helautomatikk velger de mest gunstige innstillingene, men denne gangen fungerer det bra.

Carl Zeiss

Optikken på Sony Cyber-shot DSC-P100, er levert av Carl Zeiss. Vario-Tessar-linsen er defintivt god og lyssterk, spesielt på maksimal vidvinkel. Bildene blir gode og presise, med tidvis flott fargegjengivelse. Imidlertid kunne vi ønsket oss litt bedre kontrast.

Totalt sett er dette et godt og brukervennlig kamera som definivt gir gode fotografier. Litt høy pris trekker ned, men totalt sett er dette mye godt fotoapparat for pengene.

Annonse