Longhorn bootlogo

Annonse


Longhorn lages i India

Longhorn bootlogoFagforeningen WashTech hevder de kan dokumentere at Microsoft har inngått avtale med to indiske outsourcing-selskaper når det gjelder utviklingen av sentrale deler i Longhorn, som er den nye versjonen av operativsystemet Windows, skriver ComON.

Dobbelt så mange

Et av dokumentene skal vissnok omhandle en kontrakt med indiske Infosys Technologies om flere Longhorn-relaterte prosjekter. WashTech hevder også at over 2 000 indere jobber for selskapet i India, i motsetning til 1 000 indere, som Microsoft selv hevder.

– IT-industrien og forkjempere for offshore outsourcing har argumentert med at utviklingen av neste generasjons teknologi alltid vil utføres av amerikanske ansatte, mens mindre krevende rutinearbeid vil sendes til andre land, hevder WashTech.

– Disse dokumentene viser klart at dette ikke er tilfelle. De viser videre at amerikanske ansatte er i direkte konkurranse med indiske selskaper når det gjelder utviklingen av neste generasjons teknologi – som opprinnelig ble utviklet i USA, fortsetter fagforeningen.

Annonse


Mest i USA

Microsoft-talskvinne Stacy Drake avviser at nøkkelkomponenter i Longhorn vil utvikles av tredjepartsselskaper.

– Utviklingen av vår kjerneteknologi, vår intellektuelle eiendom, blir utført av Microsoft-ansatte, sier Drake, som understreker at den sentrale delen av utviklingen stadig foregår i USA..

Microsoft bekrefter imidlertid at selskapet har inngått avtaler med indiske underleverandører, men vil ikke avsløre detaljer om spesifikke prosjekter, skriver ComON.

Annonse