Windows XP 64-bit

Annonse


Nye utsettelser fra Microsoft

Windows XP 64-bitProgramvaregiganten Microsoft informerte i går om nye utsettelser. Denne gangen er det de som sitter på 64-bits prosessorer som får lide mest. Både versjoner av Windows Server 2003 og Windows XP som er optimalisert for disse prosessorene er utsatt til første halvdel av 2005, skriver CNET News.com.

I tillegg er Service Pack 1 til Windows Server 2003 utsatt til samme tidspunkt. De tre produktene som blir utviklet sammen, var ment å komme på markedet i slutten av året.

Synd for AMD

Dette er ikke gode nyheter for AMD, som har hatt sine 64-bits prosessorer for servere og desktop PC-er på markedet en god stund. De har ventet i spenning på en versjon av Windows som kan utnytte mulighetene en slik prosessor gir.

Da selskapet første presenterte disse brikkene i fjor høst var det meningen at Microsoft skulle slippe en versjon av Windows som støttet brikkene allerede i første halvdel av 2004.

Annonse


– Som det er med all produktplaner hos Microsoft drives utviklingen av en kvalitet og fokus på kundens behov, i stedet for en satt dato, sa selskapet i går.

Bra for Linux

Ifølge en analytiker hos Insight 64 kan denne utsettelsen føre til at Linux vil få en fordel i dette markedet, siden det allerede finnes 64-bits versjoner av dette operativsystemet tilgjengelig. Dette systemet støtter også IBMs DB2 og Oracles databasesystemer.

– De som er motivert av databaser kan oppleve at disse systemene er fordelaktige, sier Nathan Brookwood hos Insight 64.

Tidligere i år har Microsoft også utsatt lanseringen av Service Pack 2 til Windows XP. Selskapet har også informert om at neste versjon av Windows, Longhorn, ikke vil komme på markedet før i 2006.

Annonse