USA justis justice

Annonse


– USA dårlig på nettsikkerhet

USA justis justiceEn ny rapport kritiserer nettstrategien til Department of Homeland Security for å ha for dårlig koordinasjon og kommunikasjon, i tillegg til svak prioritering. Rapporten hevder at cyberterrorisme er en av de fem største truslene mot sikkerheten i USA, skriver BBC News.

Den interne rapporten advarer videre om at USA «fortsatt har en rekke utfordringer for å motarbeide cybertrusler og -svakheter».

Noe positivt

Deparment of Homeland Security opprettet en ny avdeling i juni i fjor for å jobbe med nettsikkerhet. National Cyber Security Division, som avdelingen heter, skulle tette sikkerhetshull i myndighetenes datasystemer, samt gjøre den kritiske infrastrukturen i landet mindre sårbar.

Rapporten hevder at organisasjonen har fått til noe positivt, som utviklingen av US-Cert, og opprettelsen av et nasjonalt alarmsystem. Allikevel setter den fokus på flere områder der arbeidet til avdelingen har falt gjennom.

Annonse


– Selv om man har gjort fremskritt er det fremdeles en rekke store utfordringer for DHS. Spesielt når det gjelder å utvikle og implementere et program for å beskytte vår nasjonale datainfrastruktur, sier generalinspektør Clark Kent Ervin i Department of Homeland Security i rapporten.

Dårlig ledelse

Videre hevdes det i rapporten at man ikke klarer å prioritere riktig, identifisere hvor mye penger som trengs eller utvikle en strategiplan for å oppnå målene sine. Avdelingen får også kritikk for dårlig kommunikasjon og for å ikke lede godt nok når det gjelder denne typen datasikkerhet.

Avdelingen «må jobbe med dette for å begrense risikoen for at den kritiske infrastrukturen vil knekke sammen på grunn av cyberangrep», skrives det i rapporten.

Annonse