Mobiltelefoner med dame

Annonse


Fikk Bondeviks mobilnummer

Mobiltelefoner med dameMangelen på mobiltelefonnumre har ført til at en rekke nye abonnenter «arver» mobilnumre fra abonnenter som ikke lenger finnes. Nå har statsminister Kjell Magne Bondeviks gamle NetCom-nummer endt opp på hendene til Hokksund-jenta Camilla Reiersrud, skriver Dagsavisen.

Trengte fotballtreff

Alle har imidlertid ikke fått med seg at statsministeren har fått nytt nummer. En melding som har dukket opp etter at hun fikk mobiltelefon til jul var et ønske fra Jan Åge Fjørtoft om at Bondevik, Hareide og han selv måtte «ta et fotballtreff snart».

– Jeg svarte at det hadde vært veldig hyggelig, men at jeg ikke var spesielt god i fotball, sier Reiersrud som mottar en melding eller oppringning annenhver dag fra folk som skal ha tak i statsministeren.

Uunngåelig problem

Det er rundt 3,7 millioner mobilabonnenter i Norge og når man bytter nummer har det gamle nummeret vanligvis en karantene på 9 måneder. For de som ikke har fått med seg byttet på den tiden vil man derfor kunne oppleve at nye eiere blir kontaktet.

Annonse


– Som oftest sender de melding til alle i adresseboken hvis de skifter. Men i dette tilfellet har nok ikke abonnenten sagt fra til alle kontaktene, ler kommunikasjonssjef i Guri Wormdahl i NetCom, som også sier at problemet er uunngåelig.

Ifølge Dagsavisen er det tre år siden Bondevik hadde dette telefonnummeret. Det er nok et spesielt tilfelle fordi den gamle abonnenten er så kjent at kontaktene ikke kaster nummeret i en fei.

Annonse