Fujifilm Finepix F440

Annonse


Splitter ny godbit

Men som kjent venter den som venter på noe godt, ikke forgjeves. Først i august dukker nemlig apparatet opp i butikkhyllene, og det som venter da – er et ultrakompakt digitalkamera som ser bra ut, er enkelt å bruke og som definitivt tar fine bilder.

Godt grep

På kameraets forside sitter en bitteliten klaff. Primært er dette av/på-knappen, men i tillegg sørger den også for at apparatet ligger bekvemt i hånden. Dette er først og fremst et enhånds-kamera, og denne konstruksjonen bidrar til at apparatet gir et godt håndgrep.

Etter vår mening er knappene på Fujifilm Finepix F440 litt for små og knuslete. Vi har imidlertid testet kameraet på både gutter og jenter, og det er ingen tvil om at jentene var de som var mest komfortable med knappestørrelsen.

Forbedret optisk zoom

Hastigheten på kameraet hevdes å være bedre enn på de foregående modellene fra Fujifilm, men dette merket vi ikke noe særlig til. Eldre modeller fra Fujifilm har vært raske, og det samme gjelder dette apparatet. Oppstarten er forholdsvis kjapp, zoomen enda litt raskere og utløserforsinkelsen – minimal.

Annonse


Kameraet har 4,1 effektive megapiksler og en forsterket optisk zoom som denne gangen yter 3,4x. Vidvinkelen på 38mm kunne kanskje vært litt bedre, men samtidig er ikke dette uvanlig på enkle sikt-og-skyt kameraer i denne prisklassen. Når det kommer til manuelle innstillingsmuligheter, må vi dessverre skuffe deg. De er det nemlig få av.

Fujifilm FinePix F440

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Mye valuta for pengene

Optikken kommer fra Fujinon, fungerer utmerket. Objektivet er lyssterkt, og gir gode bilder. Fargegjengivelsen er upåklagelig, og bildene får en finfin kontrast. Skal vi sette fingeren på noe, så har bildene en tendens til å flyte litt ut i de aller minste detaljene når du knipser med maksimal vidvinkel. Dette er imidlertid langt fra uvanlig på digitalkameraer i denne prisklassen.

Fujifilm Finepix F440 er simpelthen et lekkert og morsomt kamera å bruke. Når prisen vil ligge rett oppunder 3000,- kroner, er det lett å felle dom. Til tross for noe småplukk, er dette kameraet vel verdt pengene.

Annonse