pirat mp3 cd napster kopi

Annonse


Dyrere CD-er for pirater

pirat mp3 cd napster kopiSjefen for Atlantic Records i Storbritannia, Korda Marshall har kommet med et forslag som vil føre til at CD-er med og uten kopibeskyttelse vil ha forskjellig priser, skriver BBC News.

Mange kopibeskyttede CD-er kan ikke spilles på PC-en eller i bilen. Den nye foreslåtte prisstrukturen vil føre til at de som vil spille CD-ene sine på flere enheter må betale mer.

Beskytter mot media

Selskapet til Marshall bruker kopibeskyttelse på de første utgavene av nye utgivelser, for å hindre at album blir lagt opp på nettet eller kopiert. Kopibeskyttelsen blir også brukt på forhåndskopier som blir sendt ut til «uærlige» musikkanmeldere.

– Vi bruker dette stort sett når det kommer til media, siden realiteten ved å sende plater til journalister og radiostasjoner er som den er. Alle våre promo-CD-er er kopibeskyttet, sier Marshall, som ikke har troen på at CD-en mister sin plass i samfunnet.

Annonse


– Musikkindustrien har det veldig, veldig bra og CD-ene er kun middelaldrende. De har fortsatt en lang vei å gå og kommer ikke til å forsvinne, sa han.

Tror ikke på CD

En som ikke har den helt store troen på CD-en er Steve Jobs i Apple. Han mener at CD-er og platebutikker vil forsvinne i løpet av et tiår.

– De tradisjonelle platebutikkene sliter allerede. Men ting skjer ikke så fort. Jeg tror at én dag vil all musikk bli distribuert via nettet, men den dagen kan være et tiår unna, sa Jobs.

Annonse