Annonse


Svindlet etter DVD-kjøp

En rekke nettbrukere har i løpet av de siste uken uforklarlig fått penger trukket fra Visa-kortene sine, skriver Dagbladet.no. Felles for brukerne er at de har handlet DVD-filmer over nettet med kortene sine. I ettertid har blitt belastet av et selskap som heter Lip Inc.

Mange er lurt

Ifølge diskusjoner hos DVDarkivet har en rekke nordmenn oppdaget at de er blitt lurt, i tillegg til flere svensker, dansker og australiere. De som har blitt svindlet har blitt trukket for beløp på mellom 250 og 500 kroner.

Flere av de som har deltatt i diskusjoner på nettet mener at hackere kan ha skaffet seg kortnumrene fra DVD Pacific. Nettstedet er tidligere kritisert hos DVDarkivet for dårlig sikkerhet. Etter at svindelen ble kjent har de jobbet med å forbedre sikerheten, samt å finne ut av hva som er skjedd.

Lip Inc. som har belastet kontoene til de som mener seg svindlet skal visstnok være en fotolab i USA. Firmaet selger også et helt ukjent program som visstnok skal være anti-spyware. Det heter SpyRem.

Annonse


Jobber med saken

Visa sier at dersom det er at brukerstedene til Visa som har opptrådt ureglementært vil det bli «tatt hånd om». Dsom har blitt rammet vil ikke bli påført noen tap, siden kortselskapet dekker slike tap. Man må imidlertid ta kontakt med banken sin snart man mistenker noe slikt.

– Dette er kjent for oss. Vi har fått noen få henvendelser direkte, men registrerer at flere sier de er rammet i diskusjonen på nettet. Nå etterforsker vi saken og skaffer oss oversikt over hvor mange som er rammet og hva som har skjedd, sier pressetalsmann Jacob Noodt i Visa til Dagbladet.no.

Annonse