Motorola Smart Phone

Annonse


Suksess for smartphones

Motorola Smart PhoneMarkedet for smarttelefoner og avanserte mobiltelefoner vokste med 57 prosent i andre kvartal. Håndholdte datamaskiner, med og uten kommunikasjon, økte med 43 prosent viser tall fra analysehuset Canalys, ifølge Finansavisen.

Nokia størst

Nokia er den dominerende aktøren innenfor avanserte mobiltelefoner og smartphones. Selskapet økte markedsandelen med 61 prosent i andre kvartal til 80,4 prosent.

SonyEricsson ligger som nummer to i dette markedet. Med en markedsandel på 8,9 prosent i andre kvartal ligger det svenskjapanske selskapet milevis bak Nokia.

Salget av smarttelefoner endte på nesten 1,7 millioner enheter.

Annonse


PDA-salget vokser

HP er markedsleder innen PDA-markedet. Selskapet kan se tilbake på et andre kvartal med vekst på 64 prosent, noe som gir en markedsandel på 28,3 prosent.

PalmOne tapte kampen mot konkurrentene med en nedgang på 16 prosent til 19,8 prosent markedsandel. Medion overrasket med 10,7 prosent andel, en vekst på 103 prosent.

PDA-salget endte på nesten 900.000 maskiner med og uten kommunikasjon. Det er det tredje høyeste nivået på over fire år.

(Denne artikkelen er hentet fra vår søsterpublikasjon ITavisen Business)

Annonse