Digitalkamera (mange)

Annonse


Nordmenn i digital klemme

Digitalkamera (mange)Digitalkameraer er i støtet. I løpet året vil 4 av 10 husstander eie minst ett slikt kamera. Men mange digitalkamerabrukere lar ikke de digitale bildene kommer lenger enn til datamaskinen.

– Det store salget av digitalkameraer gjenspeiler seg ikke i kopiering av bilder på papir. Uten papirbilder og album blir minnene mindre tilgjengelige. Dette kan ikke datamaskinen erstatte, forteller fotohandler Harald Blikeng i Lillestrøm.

Mannfolka svikter

Blikeng har inntrykk av at det først og fremst er mannfolka som svikter. Det er ofte de som styrer PC-en. Når antall bilder blir for stort, så blir det hele utsatt og utsatt. Datamaskinen har på flere måter blitt som skoesken – man slenger inn bildene og skal ordne og sette i album senere.

Knut Førsund i Fotorådet mener forbrukerne må legge om vanene.

Annonse


– Et godt bevis for at folk bruker tid på å få somlet seg til å sende bildefilene over Internett for kopiering, eller brenne en CD, er at gjennomsnittsbestillingen er blitt mye større. Det er ikke sjelden at butikker og fotolaboratorier mottar bestillinger på både 100, 200 og 300 papirbilder, sier han i en pressemelding.

Salget øker

Salget av digitalkameraer fortsetter å øke. Av totalt 142.000 solgte kameraer pr. 31. mai, var 130.000 digitale. På samme tid i fjor var det solgt omkring 80.000 digitalkameraer.

I 2003 var det bare Japan som solgte flere digitalkameraer enn oss, i forhold til folketallet.

(Denne artikkelen er hentet fra vår søsterpublikasjon ITavisen Business)

Annonse