Annonse


MP3-TEST: iPod Mini

Det tok sin tid å få iPod Mini ut på det norske markedet, men nå som den etterlengtede MP3/AAC-spilleren endelig er her er alle forsinkelser tilgitt.

iPod…bare mindre

Det høres kanskje for godt ut til å være sant, men Apple har faktisk klart å krympe iPod uten å miste noe av funksjonaliteten og brukervennligheten som har bidratt til å gjøre merkenavnet til en braksuksess. Alt av instillinger, EQ, alarm, spill, kalender- og kontaktfunksjonalitet er bevart.

Faktisk er Mini enda mer brukvennlig enn tidligere iPod-modeller, da det nye klikk- og berøringssensitive navigasjons«hjulet» fungerer helt suverent. Vi skjønner godt hvorfor Apple har valgt å benytte dette nye grensesnittet også i sin nye fjerdegenerasjons iPod.

Riktignok er skjermen på Mini mindre enn hos storebror, men dette viser seg i bruk å ha lite å si for den praktiske anvendeligheten av spilleren.

Annonse


Elegant

Med i esken følger strømadapter, både USB2- og Firewire-kabler, og standard øreplugger. Ønsker du en dockestasjon, som gir poden et sted å stå oppreist og en ekstra linjeutgang, må denne kjøpes til som ekstra tilbehør (vanlig iPod-dock passer ikke).

Mini leveres i fem forskjellige farger, enten gull, sølv, blå, rosa eller grønn. Spilleren ligger godt i hånden, ser snygg ut, og er nå så lett (103 g) at den kan bæres i brystlomma uten særlig ubehag.

iPod Mini gjør alt storebror kan, og det eneste kompromisset later til å være lagringskapasiteten. Riktignok rommer 4 gigabyte mye musikk (ca. 1000 låter), men har man en karslig samling digitalisert musikk liggende på harddisken må man finne seg i å ikke kunne drasse med seg hele kolleksjonen i lomma til enhver tid.

iPod Mini

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Må lades hyppig

Det største – og så vidt vi kan se eneste – problemet, og dette har vært et skjørt punkt for Apple også med tidligere iPod-inkarnasjoner, er at batterilevetiden slettes ikke er noe å skryte av.

Mini spiller i opptil 8 timer før batteriet er flatt, og det betyr fort trøbbel hvis du skulle glemme å sette den i laderen før du legger deg.

Konkurrerende MP3-spillere det er naturlig å sammenligne med har gjerne betydelig bedre batterikapasitet, som for eksempel Creative Muvo 2 med sine 14 timer.

Anbefales

Er man bare på utkikk etter en enkel og fiffig MP3-spiller, og ikke forlanger verken radio eller opptaksmuligheter, er iPod Mini et soleklart førstevalg. En av hovedkonkurrenten ser faktisk ut til å være den nye iPod-modellen, som gir deg 20 GB lagringsplass (og 55g ekstra balast) for bare seks hundre kroner mer.

Annonse