Annonse


Flere får se Windows-kode

Microsoft startet i fjor sitt MVP Source Licensing Program som skal gi de største Microsoft-entusiastene tilgang til kildekoden til selskapet. Men det har ikke gått like bra som ønsket.

Av de 1200 MVP (Most Valuable Professional) innenfor Windows-området som fikk tilbud om dette har bare 175 meldt seg på initiativet, skriver Computer Sweden. Derfor utvider Microsoft nå dette programmet.

Ikke bare Windows-eksperter

Microsoft øker nemlig satsningen til å omfattende ende flere MVP-er. Hele 2 187 MVP-er skal nå få tilbud om å se på kildekoden til Windows. Da har Microsoft også inkludert eksperter utenfor selve Windows-klienten.

Totalt finnes det 2 747 MVP-er i verden, men kildekoden blir bare tilgjengelig i 27 land. De områdene som nå omfattes av MVP Source Licensing Program er Microsoft Business Solutions, Xbox, Office Systems og konsumentprodukter.

Annonse


Programmet gir de som blir med tilgang til deler av kildekoden til Windows 2000, Windows XP og Windows Server 2003. I tillegg gjøres deler av kommende versjoner, Service Packs og betaversjoner tilgjengelig.

Uinteressant

Det er imidlertid ikke sikkert at denne økningen fra Microsoft kommer til å føre til noen storm fra de heldige. Flere aktuelle utviklere har ikke sett verdien av dette programmet, ifølge Computer Sweden.

– Jeg har null interesse av å se på Windows-koden. Selv om jeg bare var nysgjerrig ville jeg ikke risikere å bli en mulig mistenkt om noen skulle finne på å gjøre noe ulovlig med kildekonden, sier Julia Lerman, Visual Developer MVP.

Kildekoden ser ut som kinesisk for meg, sier Steven Blink, Windows Server Systems MVP, som heller kunne tenkt seg et MVP-program for systemutviklere i stedet for programutviklere.

Annonse