Annonse


PS2-TEST: Spider-Man 2

Man gjør i Spider-Man 2 comeback in den rød og blå edderkoppdrakten til Peter Parker. For de som har sett filmen har spillet en historie som ligner forholdsvis mye. For de som ennå ikke har sett den kan vi fortelle at man i det store og hele skal slåss mot den onde Dr. Octopus.

Glitrende kontroll

Man må svinge seg gjennom gatene i Manhattan mens man hele tiden gjør små oppdrag. Kontrollen på Spider-Man er kanskje det som imponerer mest i dette spillet. For det er ingen selvfølge at dette skulle bli bra.

Man har to måter å kontrollere måten Peter Parker svinger seg mellom skyskraperne på, en enkel og en avansert måte. Den enkle gjør at du kjapt og greit kommer inn i spillet, mens den avanserte måten gjør spillet flere hakk bedre. Anbefales på det sterkeste.

Når det gjelder det å slåss blir det til tider litt for enkelt. Stort sett klarer man seg godt bare ved å trykke ukontrollert på knappene. Blir det for vanskelig kan man bruke «Spider Sense», som setter spillet i slow motion-modus.

Annonse


Lyd og bilde

Detaljen på grafikken i spillet på PlayStation 2 er ikke imponerende. Den er for firkantet, og det er kun i filmscenene for å forklare handlingen at grafikken holder et akseptabelt nivå. Når man snakker med personer mens man spiller er animasjonen utrolig skuffende.

Men når sant skal sies er kanskje litt av grunnen til at grafikken er såpass firkantet at hastigheten på spillet er helt suveren. Noe som er utrolig viktig når man svinger seg gjennom byen.

Når det gjelder lyden kunne man kanskje ha ønsket seg litt mer musikk mens man spiller, selv om lydeffektene er mer enn bra nok. Skuespillerne som deltar i spillet (Tobey Maguire, Kirsten Dunst, Alfred Molina og Bruce Campbell) gjør en god jobb, kanskje med unntak av Kirsten Dunst.

Repeterer seg selv

Problemet med dette spillet er at når man ikke er opptatt med de oppdragene som er essensielle i forhold til spillets historie, må man hele tiden hjelpe byens innbyggere. Da er det snakk om en håndfull forskjellige oppdrag som repeterer seg selv til det kjedsommelige.

Oppdragene det er snakk om er å transportere folk til sykehuset, stoppe bilder som har blitt stjålet, ta knekken på forbrytere som angriper pansrede kjøretøyer, pluss et par andre. Innimellom må man også slåss med noen andre superskurker, som Mysterio og Rhino.

Kommer juli 2004 for PC, Xbox PS2 og Gamecube.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Det kan virke som om spillutviklerne har lagt inn dette for å gjøre spillet lengre. Uten dette hadde spillet vart i kanskje to timer, mens all repeteringen gjør at spillet dras ut til kanskje et tosifret antall timer. Men i lengden blir det for kjedelig, selv om man innimellom kan ta et par oppdrag som fotograf for Daily Bugle og som pizzasjåfør.

Over snittet

Spider-Man 2 er et spill som er over gjennomsnittet. Når det gjelder kontroll og hastighet er det helt suverent, mens det på historie og lengde skuffer. Alt i alt er det verdt å ta en titt på spillet for de som er store fans av Peter Parker og hans alter ego.

Vi andre kan håpe at spillet til Spider-Man 3 blir en smule annerledes for å slippe å gjenta seg selv hele tiden. Man bør også forvente at neste spill også blir litt lengre.

Annonse