Annonse


Microsoft med IM for alle

Microsoft har nylig annonsert at de kommer til å åpne opp sin programvare for øyeblikkelige meldinger, slik at man kan kommunisere med brukere på systemene til America Online og Yahoo. Uheldigvis er det for øyeblikket kun for bedriftskunder, skriver CNN.com.

Overvåkes

I motsetning til MSN Messenger, vil Microsofts separate meldingsprogramvare la bedrifter installere øyeblikkelige meldinger på bedriftsnettverk. Denne programvaren lar en overvåke og lagre samtaler, på samme måte som store e-postsystemer.

Muligheten til å koble seg til den samme typen programvare fra Yahoo og AOL vil bli en tilleggsfunksjon i neste versjon av Microsoft Live Communications Server. Dette er den nevnte programvaren for bedrifter, og den vil komme på markedet før slutten av året.

Andre alternativ

Taylor Collyer, som er markedssjef hos Microsoft, sa at forbrukerne som har gratisprogramvaren MSN Messenger ikke vil få den samme muligheten til å snakke med brukere på de andre systemene, i hvert fall ikke ennå.

Allikevel finnes det løsninger, ifølge CNN.com. Trillian er et program laget av en tredjepart som lar en send og motta meldinger fra AOL, MSN, Yahoo og andre leverandører, så lenge man har en konto hos hver av disse.

Annonse