Annonse


eBay vil selge musikk

Auksjonsgiganten eBay vil la noen av sine kunder kjøpe og selge musikk som en del av et pilotprosjekt som vil ta del i suksessen til iTunes, skriver Excite.

– Vi har ikke lyst til å blåse det opp – dette er et pilotprosjekt for å se om det i det hele tatt er noe etterspørsel, sa talsmann for eBay, Hani Durzy.

eBay sa at et uspesifisert antall forhåndsgodkjente brukere skulle kunne gjennomføre transaksjoner med digital musikk på nettestedet. Dette skal vare de neste 180 dagene i den nye digitale download-kategorien. Deretter skal sjefene i selskapet bestemme om dette er noe de vil videreføre.

– Mye av det som skjer på eBay skjer på grunn av at «community» tar oss dit. Det er i det store og det hele for å se om de vil at vi skal innføre dette, sa Durzy videre.

Annonse


Snus opp ned

Eksperimentet snur opp nett på retningslinjene til verdens største auksjonsselskap. I flere år har digital musikk vært bannlyst på nettstedet, sammen med menneskelik, våpen og narkotika. Selskapet forbyr fortsatt de fleste typer digitale nedlastinger, som programvare, video og e-bøker.

Representanter for selskapets kundeservice vil overvåke brukerne under pilotprosjektet, for å sikre at kopirettigheter følges.

Annonse