Asono 250f

Annonse


Det musikalske smykket

Det er ikke størrelsen det kommer an på. I hvert fall ikke når man ser på Asonos knøttlille nye MP3-spiller 250-f, som er liten nok til å få plass i selv den trangeste bukselomme. Likevel – som smykke er dette overdimensjonerte og klumpete saker, uansett hva reklamen nå måtte si.

250-f har riktignok et stilig, eggetformet design, som unektelig tar seg godt ut der spilleren ligger på stuebordet. Så snart man derimot henger 250-f rundt halsen, med den medfølgende hodetelefonledningen som halskjede, ender man opp med en langt fra kledelig klump av børstet stål dinglende på brystet. Til sportsbruk er dette helt kurant, men 250-f blir neppe standardtilbehør når finstasen skal på.

Fargeskjerm

En velkommen forbedring fra forgjengeren EMP-Z er fargeskjermen som nå pryder Asono-spilleren. I utgangspunktet burde dette gjøre navigering og interaksjon lettere, og derfor er det skuffende at 250-f er såpass lite intuitiv i bruk. Knappene er ikke spesielt lette å betjene i blinde, og det tar lang tid å bli vant til hvordan volumjusteringen fungerer.

Hos den yngre garde vil muligheten til å bruke bilde av kjæresten sin som «skjermsparer» muligens slå an, men til denne målgruppen vil prislappen på 1.399,- kr for stakkarslige 128 MB lagringsplass være vanskelig å forsvare.

Annonse


Kjekk til småfiler

Ingen radio, ingen støtte for andre formater enn MP3, ingen opptaksmuligheter, og et design som gjør det ganske upraktisk (i enkelte tilfeller umulig) å benytte andre hodetelefoner enn de som følger med. Listen over det 250-f IKKE gjør er lang, men Asono har i hvert fall truffet blink ved å la spilleren fungere som en praktisk og hendig bærbar disk, der du for eksempel kan lagre dokumenter, bilder og andre filer etter behov.

USB-kabelen som følger med har en minijack-plugg i ene enden, og kobles rett inn i hodetelefonutgangen på spilleren (lurt, så man sparer antall utganger). Kjører man Windows ME/2000/XP kommer 250-f opp på skrivebordet som en ekstern harddisk, uten at man trenger å installere ekstra drivere. Batteriet spiller i opp til 16 timer, og lades fortløpende via USB-kabelen så lenge man er koblet til PC.

Ingen fulltreffer

Til tross for at 250-f både er pen, liten og lett, har vi likevel vanskelig for å gi tommelen opp til Asono denne gangen.

Annonse