Sony Cybershot DSC-P43

Annonse


Lettvekter fra Sony

Sony Cyber-shot DSC-P43 er det minste og rimeligste kameraet i en søskenflokk på tre. Vi har tidligere kikket på både Sony Cyber-shot DSC-P73 og Sony Cyber-shot DSC-P93. Alle de tre kameraene har det samme karakteristiske utseendet, som man ofte enten elsker eller hater. Uansett oppnår Sony et viktig mål med disse kameraene, nemlig å skape en visuell identitet som bidrar til å skille sine egne kameraer fra konkurrentenes.

Ikke heldig

Sony Cybershot er et raskt kamera. Oppstartstiden ligger på et knapt sekund, og fra du trykker på utløseren tar det bare et blunk før bildet er tatt. Det vi umiddelbart ikke liker ved dette kameraet, er at det utelukkende er utstyrt med digital zoom. At Sony velger bort en optisk løsning, bidrar sikkert til å redusere produksjonskostnadene – men utfallet er alt annet enn heldig for deg og meg som kunde. Kvaliteten på digital zoom er nemlig betydelig lavere enn den man får ved optisk zoom. Et annet minus ved dette kameraet, er at du er nødt til å kutte strømmen hver gang du skal bytte minnekort. Klønete.

Sony Cybershot DSC-P43

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Kameraet er utstyrt med en bildebrikke 4,1 effektive megapiksler. En rekke gode funksjoner bidrar også til å øke bruksopplevelsen. Seks forhåndsdefinerte bildemodi skal gjøre det enkelt å ta gode bilder i all slags vær og under de fleste forhold. Dessuten har man mulighet til å justere hvitbalanse manuelt. I tillegg er kameraet utstyrt med forholdsvis tradisjonelle spesialeffekter som for eksempel mulighet til å ta bilder i sort/hvitt og sepia. Kameraet har dessuten støtte for PictBridge. En 1,5 tommers LCD-skjerm, er litt beskjedent. Den kunne med fordel vært større. Dessverre er heller ikke oppløsningen så god som man kunne ønske.

Annonse


Greit og billig

Optikken er det Sony selv som står for. Den fungerer ok, men har en tendens til å gi litt blåstikk. Ellers har bildene en antydning til utflytende kanter, og det virker som om kameraet sliter med å gjengi motivene med tilstrekkelig presisjon. Kontrasten synes vi imidlertid var bra.

Omtrent to tusen kroner må du ut med for et Sony Cyber-shot DSC-P43. Det er absolutt en grei pris, selv om vi heller ikke synes kameraet er verdt stort mer. Skal du kjøpe digitalkamera for første gang, er dette et greit og billig «sikt-og-skyt»-kamera.

Annonse