piratkopi mp3

Annonse


Norge verst på piratkopiering

piratkopi mp3En ny undersøkelse, utført av International Data Corp. (IDC), er lite hyggelig lesning for norsk programvarebransje. Piratkopieringsraten på 32 prosent er høyest i Norden og betyr store tap for bransjen, hvert eneste år, skriver dn.no.

Under snittet

Allikevel ligger vi et stykke under normen i EMEA-regionen (Europa, Midtøsten og Afrika). I dette området er raten på hele 41 prosent og skal visstnok utgjøre et tap på 12,4 milliarder dollar for bransjen på verdensbasis.

Det er Business Software Allicane (BSA) som i går offentliggjorde resultatene fra 2003-undersøkelsen om ulovlig installert programvare.

– Programvare som Adobe, Microsoft Office og Symantec Virus blir hyppig kopiert, sier formann Eilert Hanoa i BSA Norge.

Annonse


Bedre enn før

Selv om Norge fremdeles er det verste landet i Norden, når det gjelder piratkopiering, er det lysning på horisonten. Tallet har nemlig gått nedover i forhold til tidligere år.

– Det er gledelig at utviklingen går i riktig retning, men det er imidlertid langt igjen til vi kan være fornøyd. Så lenge mer enn hvert tredje dataprogram som brukes i Norge er ulovlig installert, gjenstår det en stor jobb for å endre holdninger i det norske samfunn, sier Hanoa.

Annonse