Casio QV-R51

Annonse


Casio for folk flest

Casio QV-R51 er praktisk talt identisk med lillesøsteren, Casio QV-R41, som vi har testet her på ITavisen.no tidligere. Det er kledd i samme sølvinnpakning og har samme størrelse på LCD-skjermen – voksne to tommer. Forøvrig ser dette apparatet ut som et helt ordinært kompakt digitalkamera.

Visuell kommunikasjon

Brukervennligheten hos Casio er som oftest god, og heller ikke på denne modellen er det noe å utsette på bruksopplevelsen. Menyene er svært enkle å finne fram i, selv om vi helst hadde sett at Casio implenterte norske menyer. Det er vel egentlig på høy tid. Men selv om du ikke er så altfor stø i engelsk, vil du nok greie deg bra likevel. Logikken bak menystrukturen er god, og når Casio ikke kommuniserer tekstlig – ja, da bruker de visuelle virkemidler istedet. I dette tilfellet fungerer det minst like godt.

Det er kun én ting som skiller Casio QV-R51 fra QV-R41 – én eneste megapiksel. Og tusen kroner. Kjekt for de som har behov for å ta store bilder, og som er villig til å betale litt ekstra for det. Også her får du Casios «BestShot»-system, som tilbyr 21 forhåndsdefinerte innstillinger som skal gjøre det enkelt å ta gode bilder. Kameraet er imidlertid også utstyrt med flere manuelle innstillingsmuligheter, som for eksempel mulighet for justering av hvitbalanse og konstrast.

Casio QV-R51

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Annonse


Over middels

Casio QV-R41 tar fine bilder, ingen tvil om det. Både kontrast og fargegjengivelse er bra, men objektivet kunne med fordel ha vært mer lyssterkt – spesielt ved full tele. Likevel er optikken totalt sett bra, og gir god bildekvalitet for pengene. Det finnes imidlertid et lite irritasjonsmoment. Hvorfor sørger ikke Casio for at man unngår å se selve objektivet gjennom den optiske søkeren? Er man ikke på vakt, kan man raskt tro at man har en finger i veien. Klønete.

Vi finner totalt sett atskillig flere plusser enn minuser ved dette apparatet, og det havner derfor trygt over middels karakter. Alt i alt er dette et godt og brukervennlig kamera, som gir grei valuta for pengene.

Annonse