Oscar-statuett

Annonse


Kopisikker DVD får støtte

Oscar-statuettOrganisasjonen bak Oscar-utdelingen, Academy of Motion Picture Arts and Sciences, har støttet bruken av kopisikre DVD-er til forhåndskopier til de som skal stemme på beste skuespiller, film, regissør, etc., skriver The Register.

Skriver kode

Dersom disse DVD-ene også blir støttet av de store filmstudioene må produsenten Cinea, som er spesialister på DVD-sikkerhet, sende ut tusenvis av DVD-spillere og -plater til de som skal være med å stemme.

I tillegg til et nytt krypteringssystem, benytter Cinea S-View seg også av en type vannmerking. som skriver en kode som identifiserer spilleren på platen, hver gang den spilles av. Dersom platen kopieres eller man filmer skjermen kan Cinea enkelt finne ut hvilken plate som ble brukt til piratkopiering.

Foretrekker DVD

Cinea må imidlertid bruke flere millioner dollar på å sende ut disse DVD-spillerne og -platene, noe som vil være en stor kostnad for selskapet. Sannsynligvis er det tanken på at studioene kanskje går får en av deres sikkerhetsteknologier ved neste korsvei som får Cinea til å ville gjøre dette.

De som skal stemme i forbindelse med neste års Oscar-utdeling vil nok foretrekke disse DVD-ene i forhold til VHS-kassettene med vannmerke som ble sendt ut i fjor.

Annonse