IP-telefoni

Annonse


Fare for skatt på IP-telefoni

IP-telefoniDet amerikanske skattevesenet, IRS, og det amerikanske finansdepartementet har foreslått at en eksisterende skatt på telefonsamtaler også bør gjelder for telefonsamtaler over IP-nettet, skriver CNET News.com.

Mister inntekter

I slutten av fjoråret ble det bestemt at det amerikanske post- og teletilsynet, FCC, ville se på eventuelle prinsipielle forskjeller mellom IP-telefoni og vanlig telefoni. Det at flere fra amerikanske myndigheter nå ser ut til å ville innføre dette kan ikke være bra for teknologien.

– De ser på VoUP og alle andre potensielle teknologier, som for øyeblikket ikke er på radarskjermen. De prøver åpenbare å utvide sin rettsmyndighet slik at de kan innføre skatt på så mange samtaler som mulig, sa Glenn Richards, en partner ved advokatkontoret Shaw Pittman i Washington, som representerer VoIP-selskaper.

– Dette er snakk om inntekter for staten. Dersom alle begynner å migrere til andre plattformer, vil de få et fall i skatteinntektene, sa Richards videre.

Annonse


Gammel lov

Den amerikanske kongressen innførte denne såkalte «luksusskatten» på 1 cent per telefonsamtale helt tilbake i 1898, da USA var i krig mot Spania. Skatten ble fjernet i 1902, men kom nok en gang tilbake. Da i 1914 for å betale for første verdenskrigen. I 1990 ble den permanent på tre prosent.

– Jeg tror det vil bli en stor kamp i kongressen dersom de prøver å gjøre dette. Jeg trodde ikke noen ville prøve å legge en skatt fra den Spansk-Amerikanske krigen til VoIP, og jeg tror heller ikke kongressen vil la IRS gjøre dette, sa Dick Armey, som er forman for den konservative gruppen Citizens for a Sound Economy.

Annonse