IP-telefoni

Annonse


Vil fjerne truende nettpatenter

IP-telefoniGruppen, som ble satt opp av Electronic Frontier Foundation, inneholder advokater, forskere og programvareeksperter. De vil nå jobbe for å omgjøre 10 internett- og programvarerelaterte patenter som gruppen mener strekker seg så bredt at de truer ny innovasjon, skriver CNET News.com.

Dårlig gjennomgått

Mens de fleste patentene holdes av mindre kjente selskaper, har også to store aktører blitt navngitt. Clear Channel, som har patentert en måte å distribuere konserter et par minutter etter den er avsluttet, og Nintendo, som blant annet har patenter som går på plattformprogramvare for håndholdte spill.

– Tradisjonelt sett har ikke Patent and Trademark Office klart å gå gjennom disse patentene like nøye som de for eksempel gjør med patentene i kjemiindustrien, sa Jason Schultz, som er en av advokatene i gruppen.

Patent på overføring

Et patent som gruppen avfeier som så bred at det er «til å le av» holdes av Acacia Research i California. Dettet patentet inkluderer, ifølge selskapets beskrivelse, «overføring og mottak av digitalt innhold via internett, kabel, satellitt eller andre metoder».

Annonse


I tillegg går de etter et selskapet Acceris Communications fra Toronto. Dette selskapet har et patent som går på telefoni over nettet. En av grunnene til at gruppen går på dette selskapet er at de har brukt patentet til å gå til søksmål mot en forholdsvis liten tjenestetilbyder, i stedet for de store som også vil falle innunder patentet.

Både Acacia og Acceris hevder at de ikke er bekymret over arbeidet til gruppen og at de ikke trodde de ville finne noen grunn til at patentkontoret ville omgjøre patentene.

Annonse