Eksamen student

Annonse


Kjøp supervitnemål på nett

Eksamen studentEn britisk nettside tilbyr falske utdannelser som ser ut til å være fra virkelige akademiske institusjoner. De falske vitnemålene skal, ifølge både universiteter og arbeidsgivere, være skremmende autentiske, skriver The Guardian.

Rask utdannelse

Den britiske avisen har blant annet fått tak i vitnemål fra Oxford University med en medisinsk grad. Disse vitnemålene fikk avisen takk i bare i løpet av et par dager og kom med falske signaturer, vannmerker og stempler som er kopiert fra originalene.

Prisen for et vitnemål ligger på 165 pund (2 064 kroner), men da får man bare selve diplomet. Er man ute etter et fullstendig vitnemål med oversikt over eksamensresultater må man ut med 245 pund (3 065 kroner) ekstra.

Ikke ulovlig

Mannen som star bak heter Peter Leon Quinn, men går under kallenavnet The Magician. Han har blitt etterforsket og avhørt av politiet, men har ikke blitt arrestert for virksomheten. Produksjon av falske eksamensresultater er ikke ulovlig, selv om forfalskning av grader er det.

Allikevel har det visstnok vært en meget vanskelig prosess for å få Quinn dømt for forholdet. Det har tatt meget lang tid, samtidig som det har vært meget kostbart for universitetene.

Annonse