Casio Exilim EX-Z40

Annonse


Casio imponerer – igjen!

Vi har tidligere testet lillebroren til Casio Exilim Zoom EX-Z40, nemlig EX-Z30. De eneggede tvillingene kan nok kun en mor se forskjell på, selv om Z40 har en hel megapiksel mer enn Z30. Forøvrig er de identiske. I likhet med Z30 er denne modellen kledd i lekker sølv-drakt, er liten og nett – og ser rett og slett jålete ut.

Et hestehode foran

Når det kommer til brukervennlighet, har Casio vært et hestehode foran de fleste konkurrenter den siste tiden. Denne modellen bryter ikke med tendensen, for å si det slik. Bruksopplevelsen på dette kameraet er rett og slett enestående. Menyene er en drøm å navigere i, og på den 2 tommers store LCD-skjermen er det plass til en mengde informasjon. Dessverre har den litt for dårlig oppløsning, men den er likevel så god at vi ikke lar oss distrahere nevneverdig. Kameraet er svært raskt både i oppstart og under zooming, men skal vi sette et lite minus må det være den mikroskopiske optiske søkeren.

Casio Exilim Zoom EX-Z40 er fullspekket med artige funksjoner. Casios «Best-Shot» funksjon med 21 forhåndsdefinerte bildemodi følger også med på dette kameraet. De fungerer strålende og gjør fotograferingen til en frydefull aktivitet – særlig for nybegynnere uten inngående kjennskap til hvordan man får utbytte av de manuelle innstillingsmulighetene.

Casio Exilim EX-Z40

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Annonse


Fjellstøtt

Optikken på denne modellen har Casio fått levert av Pentax, og det er liten tvil om at de har gjort lurt i det. Vi vil nesten driste oss til å hevde at optikken fungerer bedre her enn på Pentax’ egne kameraer. Bildekvaliteten står fjellstøtt, og avslører et lyssterkt objektiv som evner å gjengi motivene med en kontrast og fargestyrke som rett og slett er knallbra.

Igjen lar vi oss begeistre av Casio, og tro oss når vi sier de fortjener det. Apparatet ser bra ut, er supert i bruk, og det vil garantert føles godt å punge ut de nesten fire tusen kronene som forlanges. Litt smårusk gjør imidlertid at sekseren lar vente på seg, men her aner vi ferten av toppkarakter.

Annonse